Elaboració

En una safata de forn fonda poseu la coste- lla ja tallada en 4 trossos i pinteu-la amb abundant salsa. Afegiu mig litre d’aigua a la safata, i tanqueu-la amb paper d’alumini, procurant que no quedin forats i ho poseu a coure en un forn prèviament preescalfat a 180 graus, durant 3 hores. Passades les pri- meres 2 hores comproveu que no us quedi la safata sense aigua, i afegiu-n’hi més si fos així. Un cop passades les tres hores traieu la costella del forn i poseu la salsa que quedi al fons de la safata en un cassó. Podeu allargar ara la salsa amb una mica d’aigua, si ha quedat massa espessa, o deixar que redueixi al foc si la teniu massa clara. Si us ha quedat una mica clara, és signe de què no ha faltat aigua a la cocció i la costella serà molt tendra.
Serviu la costella calenta i banyeu-la amb la salsa, ara si, amb la consistència desitjada.

Ingredients (per a 4 persones)

800 gr. de costella de Porc de Palou

  • Per a la Barbacoa:
  • 500 gr. de sofregit de tomàquet de casa (o de pot)
    50 gr. de sucre morè
    50 gr. mel
    10 gr. pebre vermell agredolç (1 cullerada sopera)
    25 ml vinagre de vi
    30 gr. de brou de vedella concentrat (Bovril)
    4 gr. herbes de Provença (1 cullerada sopera) 30 ml d’oli d’oliva
    3 dents d’all
    2 gr. de pebre (un pessic, al gust)
    15 gr. de sal

    • Adreça: Paratge Can Canals Nou, s/n
      08250 Sant Joan de Vilatorrada, Barcelona

    • Mail: info@porcdepalou.cat

    • Telèfon: ++93 876 45 45