Elaboració

Ajuntem l’aigua, el vinagre i el picapoll blanc, l’all i la ratlladura de mitja llimona i mitja taronja. Afegim una cullerada sopera de pebre vermell dolç i mitja culle- rada del fumat (agredolç), una cullerada sopera de sucre i una culleradeta de postre de sal. Pebre negre al gust. Si us agrada picant, podeu afegir una mica de pebre vermell picant o tabasco. Passem el tritu- rador (túrmix).
En una safata posem el filet tallat a rodanxes d’uns 3 cms o mitges rodanxes si el filet és gros. Afegim l’adob i ho podem deixar reposar tapat amb film plàstic transparent a la nevera 24 h.
L’endemà, fem unes broquetes i les fem a la brasa. Ho podem acompanyar d’unes patates rosses fregides amb oli d’oliva, o unes verduretes a la brasa.
Farem servir el filet, que es la peça més tendra per fer a la brasa malgrat ser molt magra. El filet és ideal per a elaborar àpats baixos en greixos.

Ingredients (per a 4 persones)

800 gr de filet de Palou (també anomenat rellom o llaminera)
4 patates de mida mitjana

  • Per a l'adob:
  • 1 taronja i 1 llimona
    1/2 got de vinagre blanc
    1/2 got de Picapoll blanc (vi blanc)
    1 vas d’aigua
    Pebre vermell de la Vera (dolç i fumat) 1 gra d’all
    Sal, sucre, pebre
    8 broquetes de bambú

    • Adreça: Paratge Can Canals Nou, s/n
      08250 Sant Joan de Vilatorrada, Barcelona

    • Mail: info@porcdepalou.cat

    • Telèfon: ++93 876 45 45